Tunti poppers haitat

Myös epileptinen kohtaus mainitaan, sekä mahdollinen paniikkihäiriö. Keuhkojen toimintaan käytöllä ei liene merkittäviä vaikutuksia, vaikka yhdisteet voivatkin ärsyttää hengitysteitä. Immuunipuolustuksen tiedetään heikentyvän ohimenevästi.

Poppersien käyttö saattaa aiheuttaa ohimenevää methemoglobinemiaa eli veren kyky kuljettaa happea heikkenee , mutta joillekin käyttäjille tila saattaa olla jopa henkeä uhkaava. Popperseilla tiedetään myös olevan pidempikestoisia vaikutuksia: Jatkuva käyttö saattaa lisätä vakavien haittavaikutusten riskiä. Fyysistä riippuvuutta ei kehity, mutta psyykkistä riippuvuutta saattaa muodostua.

Käyttäjien kokemusten perusteella lievää toleranssia vaikutuksia kohtaan saattaa kehittyä. Huolimatta pitkästä historiastaan poppersien yksityiskohtaiset vaikutusmekanismit sekä käyttöön liittyvät riskit tunnetaan huonosti. Johtuen erittäin nopeasta poistumisesta elimistöstä poppersien ja niiden aineenvaihduntatuotteiden myrkyllisyyttä on vähätelty.

Popperseja käytetään päihdekäytössä hengittämällä haihtuvaa yhdistettä nenän kautta. Puhtaasti poppersien hengittämisen aiheuttamia kuolemantapauksia ei ilmeisestikään ole tai niitä on hyvin vähän. Poppersien hengittämisen aiheuttamat riskit ovat luultavasti vähäiset, sillä poppersien käyttö on usein satunnaista, hetkellistä ja annos on pienehkö. Jos otetaan huomioon yhdisteen aiheuttamat riskit elimistölle, kyky aiheuttaa riippuvuutta sekä käytön aiheuttamat haitat mm. Popperseja ei kuitenkaan saa missään nimessä juoda.

Suun kautta otettuna poppersit ovat erityisen vaarallisia ja kuolemantapauksia on raportoitu. Suun kautta otettuna popperseista ei saa haluttua päihdyttävää vaikutusta. Poppersien käyttöä muiden päihteiden vaikutuksen alaisena voidaan pitää suurena riskinä. Poppersien vaikutusaika saattaa tällöin myös pidentyä. Poppersien käyttö verenpainetta alentavien lääkkeiden ja etenkin potenssilääkkeiden mm.

Viagra kanssa on vaarallista , sillä yhteiskäyttö saattaa johtaa jopa henkeä uhkaavan matalaan verenpaineeseen. Poppersit ovat syttymisherkkiä, joten valmisteita käsitellessä tulee olla varovainen tupakointi. Effects of inhalant nitrites on VEGF expression: A feasible link to Kaposi's sarcoma? Journal of NeuroImmune Pharmacology 1 3: Nitrite inhalant use among young gay and bisexual men in Vancouver during a period of increasing HIV incidence.

BMC Public Health 7 35 , Development of a rational scale to assess the harm of drugs of potential misuse. Journal of Acquired Immune Deficiency Syndromes 51 3: Reliability of use, abuse, and dependence of four types of inhalants in adolescents and young adults.

Drug and Alcohol Dependence British Journal of Haematology The New England Journal of Medicine Inhalant use and addiction in Canada. Canadian Medical Association Journal 3: Journal of Adolescent Health Saunassa keskustellaan huumeista haittojen vähentämisen näkökulmasta. Vastaa lainaamalla Poppersin haittoja? Itselläni pullo kuluu hitaasti, mutta olenkin imppailut ainetta päivittäin. En mitään ihmeempiä haittoja ole huomannut kuin, että välillä impatessa yskittää niin pirusti, aivan kuin olisi jossain flunssassa.

Voiko siitä aiheutua samankaltainen sydämmen pysähdys kuin butaanin imppauksesta??? Sen tiedän, että heikentää immuunivastetta Mitä muita mahdollisia haittoja?

Vastaa lainaamalla Kirjoittaja iimu » Vastaa lainaamalla Kirjoittaja Aatto » Vastaa lainaamalla Kirjoittaja Vieras » Vastaa lainaamalla Kirjoittaja Miffy » Vastaa lainaamalla Kirjoittaja Rauli Herttua » Vaaroja ei voi mitenkään verrata butaaniin.

Silti imailu kovaan tahtiin ei voi olla haitatonta. Amyylinitriitin itsensä haitoista en tiedä, mutta mukana on aina se pieni määrä liuotinta, joka sinänsä ei ole vaarallista, mutta rasittaa kyllä pidemmän päälle aina hiukan hengitysteitä.

Itselläkin tulee lievästi nuhainen olo aina nieluun jo yhden illan intensiivisestä nuuhkimisesta, hyvin inhottavaa. Tupakka vielä lisää näitä ikäviä vaikutuksia. Kolme pulloa kuussa on tosiaan aika paljon, kannattaa ottaa vain ihan silloin tällöin, jos silloinkaan. Vastaa lainaamalla Kirjoittaja napanderi » Vastaa lainaamalla Kirjoittaja frontti »

..